« terug naar vorige pagina

Vergoedingen medicatie en ziekenhuiszorg

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Kijk dan eerst op de website van uw zorgverzekeraar met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Kijk ook in uw polisvoorwaarden of de kosten van uw behandeling worden vergoed. Komt u er niet helemaal uit of is het onduidelijk met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft? Neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Op de site http://www.dezorgnota.nl kunt u meer informatie vinden over vergoeding van medicijnen en ziekenhuiszorg.

De medicijnen die uw specialist of huisarts voorschrijft, krijgt u meestal vergoed uit de basisverzekering. Medicijnen die zijn opgenomen in de basisverzekering tellen wel mee voor uw eigen risico. Soms moet u een eigen bijdrage betalen voor uw medicijn. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar alleen de goedkoopste variant van een medicijn volledig vergoedt.

Slaapmiddelen en kalmeringsmiddelen krijgt u meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Bij sommige zorgverzekeraars kunt u zich hiervoor aanvullend verzekeren. U krijgt deze middelen wel vergoed als er geen alternatief medicijn beschikbaar is.