« terug naar vorige pagina

Fysiotherapie

Bij MedZorg in de praktijk is 5 dagen per week een fysiotherapeut van de praktijk Griffioen en van Waveren aanwezig. Els Vermeulen en Yvonne Griffioen zijn de bij ons werkzame fysiotherapeuten. U kunt informatie over deze fysiotherapie-praktijk vinden op de website van Griffioen en van Waveren. U kunt een afspraak maken op 0172 432134.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt onder meer rug, nek, schouders, armen, benen of hoofdpijn klachten. Hij/zij kan stijve spieren soepeler maken, pijn in pezen, banden of gewrichten verlichten en adviezen en oefeningen geven om uw houding te verbeteren. Pijnlijke spieren en gewrichten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door een ziekte, een slechte houding tijdens het werk, overbelasting, sport of een ongeluk. Ook slijtage of een verkeerde beweging kan de aanleiding zijn.

De fysiotherapeut maakt gebruik van verschillende soorten technieken.

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed in het basispakket. Mensen met een aanvullende verzekering kunnen in hun polis nakijken hoe fysiotherapie vergoed wordt.

U kan in principe zonder verwijzing van de huisarts naar een fysiotherapeut, maar u kunt ook een afspraak maken op het spreekuur om de huisarts eerst te laten kijken.