« terug naar vorige pagina

Prostaatkanker

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Elk jaar krijgen ongeveer 13.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Ongeveer 1 op de 10 mannen krijgt ooit in zijn leven prostaatkanker. De ziekte treedt meestal op bij mannen ouder dan 65 jaar; vanaf de leeftijd van 50 jaar hebben mannen een verhoogd risico op prostaatkanker.

Bij 1 op de 5 onderzochte mannen is de ziekte al uitgezaaid. Prostaatkanker groeit meestal langzaam en is dan goed behandelbaar. Maar soms zijn er uitzaaiingen en is de ziekte alleen nog te remmen. Op de informatieavond wordt ingegaan op de prostaat, waar deze in het lichaam zit en op de functie en de signalen van, meestal onschuldige, prostaatproblemen. Huisarts Jeanine Ploegmakers van de Huisartsen het Centrum in Alphen heeft het over de mogelijkheid van vroegonderzoek en de voor- en nadelen hiervan. Bij vermoeden van prostaatkanker vindt doorverwijzing naar een uroloog plaats. Dokter Frederieke Hollants, uroloog bij het Alrijne Ziekenhuis zal ingaan op de verschillende onderzoeken voor de diagnose, de behandelingen met hun resultaten en mogelijke bijwerkingen. Ook vertellen twee lotgenoten, Piet Vesseur en Rob Meijer, hun verhaal. Er is veel ruimte voor vragen. Evert Franse van het Samenhuis Alphen leidt de bijeenkomst. Bij voldoende belangstelling is het Samenhuis van plan bijeenkomsten voor lotgenoten en hun naasten te organiseren.

Gelieve u aan te melden via : info@samenhuis.org . U bent welkom zodra u per mail de bevestiging hebt ontvangen. De toegang is gratis.

Voor nadere info: stuur een mail naar Rob Meijer, regiocoördinator bij de Prostaatkankerstichting via zuid-holland@prostaatkankerstichting.nl of bel 06-82914128